vineri, 16 ianuarie 2015

Replica Save the Dogs catre ASPA in urma afirmatiilor defaimatoare lansate de Razvan Bancescu

In ultima vreme Razvan Bancescu care este directorul ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor - primaria capitalei) se razbuna in mass-media pe organizatiile de protectia animalelor venind cu afirmatii cat se poate de josnice. El sustine ca maidanezii care au fost stransi de aceste ONG-uri au fost trimisi in vestul Europei pe bani frumosi pentru zoofilie si alte aberatii.
Mai grav este ca nimeni din mass-media nu verifica informatiile, si din incompetenta sau lene le transmite mai departe.
Legat de activitatea ASPA sunt mai multe dosare in curs iar Razvan Bancescu a fost implicat in mai multe situatii discutabile, chiar grave, inclusiv o bataie in centrul capitalei. Acest domn nu mai poate reprezenta o institutie publica.

Mai jos aveti reactia organizatiei SaveTheDogs:
" În cadrul unei conferințe de presă directorul ASPA Răzvan Băncescu a declarat că 90% din câinii care pleacă din România spre adopție în străinătate ar fi folosiți în alte scopuri, respectiv pentru experimente în laboratoare și practici zoofile în “rețele de bordeluri”. Băncescu a prezentat imagini șocante care ar fi fost realizate în țări europene, unde câinii ar fi exploatați sexual.

Este vorba despre un alt atac al lui Băncescu la adresa organizațiilor pentru bunăstarea animalelor, care în mai multe ocazii au raportat metodele criminale ale ASPA și atrocitățile comise de către proprii angajați în adăposturile publice ale capitalei, unde sunt deținuți cel puțin 5.000 de câini care își așteaptă moartea.
Save the Dogs își apără cu putere propria activitate, precum și activitatea marii majorități a asociațiilor din România care fac eforturi supraomenești pentru a salva mii de maidanezi.
“Trimiterea câinilor în străinătate este o alegere forțată pentru cei care operează în România – declară Președinta a Save the Dogs Sara Turetta – având în vedere că nu există o cultură a adopțiilor. Noi lucrăm pentru a o construi, dar între timp zeci de mii de câini abandonați sunt uciși prin metode neverificabile sau mor de foame pe străzi. Nu putem sta cu mâinile în sân.”
Save the Dogs (precum și marea majoritate a asociațiilor care trimit câini pentru adopție în străinătate) operează în condiții de transparență totală, cu pașapoarte înregistrate la autoritățile sanitare din România și prin introducerea sistemului european TRACES pentru câinii care pleacă în Suedia, Finlanda, nordul Italiei și Elveția. Autoritățile din țările primitoare pot verifica în orice moment destinația animalelor și condițiile lor, în timp ce pașii birocratici succesivi – încredințarea în adăposturi sau adopția directă – sunt verificabili în registrul canin din fiecare țară, precum și în registrele de evidență ale asociațiilor.
“În mod periodic Băncescu dă spectacol în fața reporterilor – afirmă Turetta – făcând declarații care nu sunt susținute de dovezi concrete, cu singura intenție de a compromite munca noastră. Mai mult decât atât, Germania a aprobat în luna februarie 2013 o lege care declară zoofilia ilegală: acele imagini pot proveni de oriunde, chiar și din România, și nu demonstreze în nici un fel existența unei rețele, ci a unor persoane perverse care – din păcate – se ascund în toate țările din lume.”
Acuzările  defăimătoare ale directorului ASPA au reușit să pună pe plan secundar o situație care în schimb este concretă și dramatică:  30.000 de câini uciși în capitală în 2014, în timp ce alți 4.000 își așteaptă aceași soartă pe străzile Bucureștiului."
http://www.savethedogs.eu/comunicato-stampa/lang-pref/ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu